Možnost platby kartou Dodání 3-5 dnů Více jak 212 průvodců

Jiné Thajsko - Marek Jelínek

 /  Tipy a informace

Thajsko mě překvapilo svou nádhernou přírodou a otevřeností. Nejel jsem do těch populárních přímořských oblastí, ale na své cestě se snažím vybírat místa, která zase tak populární nejsou...

A tak se kolikrát stane, že se ocitnu na pláži a je prázdná...jen já a vlny. Ba ne, Thajsko nejsou jen přecpané pláže a nebo dlouhé fronty před buddhistickým chrámem, nenechme se ovlivnit instagramem vaší kámošky a nebo kámoše, ale vyplatí se zajet tam, kam prostě turisti nejezdí a garantuji vám, že se vám otevře Thajsko v plné kráse. Uvidíte krásné hory, jezera a hlavně neutuchající klid. Překvapila mě otevřenost těch lidí. Jedu si po silnici a najednou mě zastaví pán a podává mi v tom vedru vodu, pak mi nabízí i peníze na cestu, které ač jsem odmítal, jeho zamítavé gesto rukou udělalo své. Následující den, mě další lidé kupují pomerančový džus, zvou na jídlo, a takhle to během té cesty Thajskem jsem měl neustále. Potkal jsem mnoho přátelských lidí, a proto Thajsko je pro mne i v tomto ohledu velké překvapení. Lidé jsou tu opravdu hodní, a když se dokonale ztratíte v nějaké malé vesničce, vždycky vám někdo pomůže se dostat zpět na svou cestu. I přestože jde o destinaci, kam vyráží tisíce turistů ročně, v Thajsku stále existují místa, kde se dokonale dá ztratit, a nebo sjet z hlavní cesty a cítit se na chvilku jak Indiana Jones.

 

Ujistil jsem se, že svět ještě není před zhroucením se, že se vyplatí jít po neobjevených cestách, a nehonit se za fotkama do top turistico destinací, jak to dělají dnešní "travelers", ale za dobrodružstvím, poznáním, a tam číhá to pravé "Já" ..ten pravý svět. Jestli se máme někdy v životě něco naučit, tak vystoupit z davu, a jít si svou cestou, protože co by to bylo za život, kdybychom dělali to samé co ostatní..i třeba v takovém Thajsku.

https://www.facebook.com/marekadobrobezka/

https://www.instagram.com/marek__jelinek/

http://www.dobrobezka.cz

Thajsko

Thajsko

269