Možnost platby kartou Dodání 3-5 dnů Více jak 212 průvodců

Barcelona – ideální kombinace historie a požitků

 /  Tipy a informace

Návštěva Barcelony je jako výlet do mraveniště, hýřícího záplavou barev, vůní a chutí. Snad jen místo mravenců tady narazíte na všechny kultury světa. Pro vášnivé cestovatele je proto druhé největší město Španělska povinnou zastávkou, i kdyby jen na víkend. S pár dobrými tipy totiž dokážete i z několika málo dní vytěžit maximum.

Gaudí sem, Gaudí tam. Jen málo lidí si Barcelonu okamžitě nespojí se slavnými stavbami ještě slavnějšího katalánského architekta. Zatímco z výšin romanticky pitoreskního parku Güell je nejúchvatnější výhled brzy ráno a těsně před západem slunce, proslulá katedrála Sagrada Família je ideální kulisou nočních procházek. Pokud tedy dorazíte do města v pozdějších hodinách a velkou prohlídku města plánujete až na druhý den ráno, neskákejte ještě do postele! Katedrála je nejen krásně nasvícená, ale vyhnete se i šíleným davům, které v noci okupují spíše bary nežli historické skvosty.

Naopak životem pulsující hlavní tepnu, ulici La Rambla, musíte zažít a prožít v pravé poledne i o půlnoci. V poledne vás všechny vůně světa pravděpodobně dovedou až do samého srdce místního gastronomického nebe – tržnice Mercado de la Boqueria. Čerstvé plody moře, ovoce a zelenina, ale i vynikající španělská šunka nebo sýr. Ať už si hodláte nakoupit ty nejvybranější suroviny pro domácí vaření, nebo se chcete skvěle najíst, tady jste na správné adrese. My jsme si nemohli odpustit tradiční španělskou paellu, a tak jsme zapadli do Paella Bar Boqueria přímo na tržišti, kde se o nás starali jako o krále a dali nám vybrat rovnou z několika variant tohoto slavného a nesmírně chutného pokrmu.

 

 

Loudavým krokem se po La Rambla dostanete až ke Kolumbovu sloupu. Po Kolumbově pravici najdete úžasné Námořní muzeum, a můžeme potvrdit, že milovníci sedmi moří půjdou do kolen při pouhém pohledu zvenčí. Vlevo od majestátního sloupu pak začíná přístavní promenáda. Rozhodně si ji projděte celou až na pláž Platja de la Barceloneta, kde se i na Silvestra můžete opálit a kde pokaždé objevíte jiný báječný podnik k zábavě i odpolednímu kafíčku. Za nás suverénně vyhrál malinký nenápadný havajský lokál Kaymana na Carrer de l'Almirall Aixada 21. Výtečnou havajskou kuchyni tady doplňují pestrou nabídkou burgerů nebo smoothies z toho nejchutnějšího ovoce, a třebaže se nachází v jednom z turisticky nejvytíženějších míst ve městě, lépe jsme se před davy turistů ani schovat nemohli.

http://www.cestouni.com

https://www.facebook.com/cestouni/

https://www.instagram.com/cestouni/

Barcelona

Barcelona

295
Barcelona

Barcelona

269